Kvašeni rogljički

Kvaseni rogljicki brez glutena

Sestavine:

1 kg brezglutenske moke
10 dag sladkorja
10 dag margarine
8 dag kvasa
malo soli
mleko
2 jajci

Postopek:

Testo naredimo, kot za potico, vse razdelimo na 8 hlebčkov, vsak hlebček razvajamo in razdelimo na 8 delov. Vsak del namažemo z marmelado, skuto, Viki kremo (ali poljubno- odvisno od alergije) in zvijemo v rogljičke, ter pustimo vzhajati. Pred peko rogljičke premažemo z 1 jajcem (za lepo barvo). Pečemo na 180 stopinj Celzija do zlato rumene barve.

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna je zaradi dopusta do 11. julija zaprta.
 

Povežite se z nami