Čokoladna salama

Cokoladna salama brez glutena

Sestavine za svetlo testo:

1 trdo kuhan rumenjak
70 g masla
70 gr sladkorja v prahu
malo ruma

Sestavine za temno testo:

1 beljak
100 g sladkorja v prahu
100 g mletih orehov
200 g stopljene čokolade

Najprej pripravite svetlo testo in sicer:

Zmešajte maslo in sladkor, primešaj spasiran rumenjak in malo ruma. Za temno testo napol stepenemu beljaku dodaj sladkor in še stepaj da je masa čvrsta, ter vmešaj orehe in nato še čokolado. Temno testo razvaljaj med dvema kosoma peki papirja, posutega z sladkorjem v prahu v pravokotnik v velikosti 40x 25 cm. Nato namaži z rumenim testom in s pomočjo peki papirja zvij v salamo. Delaj hitro, da se ti masa ne strdi, ker potem težje zavijaš. Salamo zavij v folijo in daj v hladilnik, da se strdi.

Režite zelo tanke rezine!

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna zaradi bolniške odsotnosti deluje omejeno.
 

Povežite se z nami