Sacher torta

Sacher torta

Sestavine:

30g brezglutenske moke
6jajc
170g sladkorja
130g jedilne čokolade
1 čokoladni puding (prah)
150g masla ali margarine
1 pecilni
1/2 žličke sode bikarbone

Postopek:

Margarino penasto stepaš, dodaš rumenjake in 1/2 sladkorja, stepaš do penastega; nato dodaš stopljeno čokolado, moko s pecilnim, sodo in puding v prahu. Na koncu postopoma dodajaš sneg iz beljakov (stepeš ga s preostalo polovico sladkorja), narahlo ga vmešaš v penasto maso. Vlij v okrogel pekač (cca 28 cm). Pečeš na 180 stopinj C -45 minut. Ohlajeno sladico prerežeš in nadevaš z marelično marmelado. Torto premažeš z marmelado in preliješ s čokolado.

Za čokoladni obliv potrebuješ 100g jedilne čokolade in 50g margarine- segrevaš v loncu nad paro, da se stopi)

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna je zaradi dopusta do 11. julija zaprta.
 

Povežite se z nami