Pomarančna torta

Pomarancna torta

Sestavine:

370 g sladkorja
pomarančni sok, žlica cedevite
10 jajc
140 g mletih orehov
200 g jedilne čokolade
125 g masla
1 žlica brezglutenskih drobtin
3 žlice sladkorja v prahu
1 vanilin sladkor, rum

Postopek:

  1. Rumeni biskvit: 4 beljake zmešaš v trd sneg, dodaš 120 g (7 žlic) sladkorja, 4 rumenjake, 1 vanilin sladkor, žlico pomarančne cedevite, 4 polne žlice moke in počasi zmešaš. Pripravljeno zmes previdno vliješ v dobro namaščen in pomokan okrogel pekač. Biskvit pečeš na 200°C 10-15 minut.
  2. Rjavi biskvit: 4 beljake zmešaš v trd sneg, dodaš 140 g (8 žlic) sladkorja, 4 rumenjake, 140 g (17 žlic) mletih orehov, 2 rebra naribane čokolade (jedilne) in 1 žlico drobtin namočenih v žlici ruma. Peči kot biskvit 1 na 200°C. Ohlajene biskvite prerežeš po debelini.
  3. Krema: 110 g sladkorja dodaš vodo (da je sladkor pokrit) in ga kuhaš, da se sladkor stopi. V vrelo sladkorno maso dodaš 180 g nalomljene čokolade in jo stopiš. 125 g surovega masla zmešaš v kremo s 3 žlicami sladkorja v prahu, 1 vanilin sladkorjem, 2 rumenjakoma in vse zmešaš v pripravljeno čokoladno maso.

Trd sneg dveh beljakov počasi vmešaš v kremno maso. Maso razdeliš na 4 dele. Za rumeni biskvit pripraviš kozarec soka dveh pomaranč (1 dl) z žlico Cedevite in malo sladkorja. Za rjavi biskvit pripraviš malo ruma. Na dno daš rjavi biskvit, ga pokapljaš z rumom in namažeš z eno četrtino kreme. Rumeni biskvit pokapljaš s pomarančnim sokom, namažeš in nato vse ponoviš. Zgoraj zadnji del kreme namažeš in potreseš z naribano čokolado.

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna je zaradi dopusta do 11. julija zaprta.
 

Povežite se z nami