Sadna torta

Sadna torta

Sestavine za testo:

7 rumenjakov
20 dag sladkorja
4 žlice vode
7 beljakov
19 dag brezglutenske moke
1 zav. pecilnega

Postopek:

Umešaj rumenjake, sladkor in vodo. Mešaj 5 minut. Primešaj sneg sedmih beljakov in na koncu še umešaj moko s pecilnim praškom. Testo peci v namaščenem tortnem modelu 45 minut pri temperaturi 200° C. Pečeno testo ohladi in dvakrat prereži. Oblate navlaži s sokom poljubnega kompota, premaži s stepeno smetano (rastlinsko) in obloži z vloženim sadjem. Torto poljubno okrasi.

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna zaradi bolniške odsotnosti deluje omejeno.
 

Povežite se z nami