Angleška potica

Angleska potica

Sestavine za testo:

18 dag margarine ali masla
½ kg moke ( Finax – osnovna mešanica )
6 rumenjakov (lahko jih daš tudi manj)
2 – 2,5 cl mleka
2 žlici sladkorja
1 vanilin sladkor
4 dag kvasa
1 limonina lupina
malo soli

a) Vse sestavine v hladnem stanju zmešaj v rahlo testo in ga daj v hladilnik čez noč (najmanj 4 do 6 ur mora počivati). Testo naj bo pokrito s hermetičnim pokrovom, da se ne izsuši.

b) Lahko pa tudi narediš kvasec s toplim mlekom, margarino pa stopiš ter dodaš k ostalim sestavinam in narediš rahlo testo, katerega nato daš v hladilnik čez noč (najmanj 4 do 6 ur mora počivati). Testo naj bo pokrito s hermetičnim pokrovom, da se ne izsuši.

Sestavine za nadev:

½ do 1 kg mletih orehov ali lešnikov (najbolje okrog 80 dag)
1 l mleka
1 do 2 vanilin sladkorja
1 do 2 jajci
sladkor po okusu
po želji tudi rozine

Naslenji dan testo razvaljaj in namaži z nadevom ter daj v pekač, da vzhaja ½ ure. Nato peči pri 180 do 200 Celzija približno 50 minut do 1 ure.

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna zaradi bolniške odsotnosti deluje omejeno.
 

Povežite se z nami