Ananasov biskvit

Anansov biskvitSestavine za biskvit:

5 jajc
7 - 8 žlic moke brez glutena
6 žlic sladkorja
sladkor v prahu

Sestavine za namaz:

1 pločevinka ananasa
1 sladka smetana
1 žlica sladkorja

Postopek:

Cela jajca stepemo, dodamo sladkor, močno stepemo, da dobimo gladko penasto maso. Dodamo brezglutensko moko in rahlo premešamo. Testo vlijemo v pomaščen in s koruznim zdrobom potresen pekač in spečemo. Biskvit nato prerežemo, prelijemo z ananasovim sokom, nadevamo z ananasom in premažemo s sladko smetano. Po želji sladico potresemo s sladkorjem v prahu. Namesto moke “Farina” lahko uporabimo drugo vrsto brezglutenske moke.

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna je zaradi dopusta do 11. julija zaprta.
 

Povežite se z nami