Marmorni kolač

Marmorni kolacSestavine:

4 jajca
20 dag brezglutenske moke
30 dag sladkorja
1 zavitek vanillin sladkorja
1 zavitek pecilnega praška
1 dl mleka
15 dag masla
2 žl ruma
kakav

Postopek:

Rumenjake ločimo od beljakov. Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom. Stepemo rumenjake, pol sladkorja, ter dodamo še vanilijev sladkor, rum, maslo in mleko. Beljake in preostali sladkor stepemo v trd sneg in ga dodamo k jajčni mešanici. Dodamo še moko s pecilnim praškom in dobro premešamo. Testo razdelimo na dva dela in v enega dodamo kakav. V namaščen in pomokan pekač izmenično dodajamo svetlo in temno testo. Ko je kolač pečen, ga s pekačem vred obrnemo na rešetko in pustimo da se ohladi.

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna zaradi bolniške odsotnosti deluje omejeno.
 

Povežite se z nami