Burek

Burek brez glutenaSestavine za testo:

½ kg moke Schar MIX B,
½ pecilnega praška
sol
3 dcl mlačne vode

Sestavine za nadev:

30 dkg mletega govejega mesa
½ dcl vode
2 čebuli
sol in poper po okusu

Priprava:

Zamesimo testo in ga pustimo počivati približno 20 minut. Medtem pripravimo nadev. Mesu dodamo vodo, dobro premešamo in nato dodamo čebulo, sol in poper. Nato razvaljamo z »oklagijom«, pokapamo s par kapljicami olja, pripravljeno maso nadevamo na testo, naredimo male zvitke, zopet pokapamo z oljem in pečemo v zagreti pečici na 200°C cca 20 min. Nato polijemo z vnaprej pripravljeno vrelo vodo, v katero smo dodali sol po okusu ter malo masla in pečemo še približno 5 minut. Ko vzamemo pekač iz pečice, obrnemo burek, da se še zgornji del malo zmehča.

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna je zaradi dopusta do 11. julija zaprta.
 

Povežite se z nami