Gratiniran krompir s sirom

Gratiniran krompir s sirom brez glutenaSestavine:

80 dag v lupinah kuhanega krompirja
muškatni orešček
3 dl smetane
mleko
15 dag naribanega sira
maslo
sol
poper

Postopek:

Krompir, ki ste ga skuhali neolupljenega, olupite in narežite na slabega pol centimetra debele lističe. Pekač namažite z maslom. Rezine krompirja kot strešnike zložite v pekač. Pečico ogrejte na 200 stopinj Celzija. Smetani primešajte nekaj žlic mleka, začinite s soljo, sveže mletim poprom in muškatnim oreščkom ter prelijte krompir. Potresite z naribanim sirom in koščki masla ter po želji z rožmarinom, posušenimi mediteranskimo zelišči … Pecite približno pol ure.

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna je zaradi dopusta do 11. julija zaprta.
 

Povežite se z nami