Brezglutenski kruh iz kruhomata

Tecaj peke kruh brez glutena 31

Kruh je zagotovo osnovno živilo in tudi živilo, ki se ga moramo bolniki s celiakijo najprej naučiti kako ga pripravimo sami.

Sestavine za 1 hleb:

450 ml vode
1 jajce
500 g Schär moke Mix B
1 čajna žlicka soli
1 jedilna žlica olja
1 vrečka suhega kvasa

 

Priprava:

Kruh pripravljamo v avtomatu za pripravo kruha, ki ima program za pripravo brezglutenskega kruha. V posodo kruhomata najprej vlijemo 450 ml mlačne vode, in dodamo sestavine po vrsti: jajce, moko, žličko soli, žlico olja in kvas. Posodo postavimo v kruhomat in sledimo nastavitvam kruhomata na programu za brezglutenski kruh. Kruhomati se med seboj razlikujejo vendar povprečno traja čas mešanja in pečenja v kruhomatu cca. 2,5 uri.

Recepti brez glutena

  • All
  • Glavne Jedi
  • Kruh In Pekovski Izdelki
  • Priloge
  • Sladice

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)2 300 63 50
  +386 (0)2 300 63 51
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
Pisarna zaradi bolniške odsotnosti deluje omejeno.
 

Povežite se z nami