Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

19. Športne igre SDC so potekale v Mariboru

Kot vsako leto, smo tudi letos bili priča še enim športnim igram Slovenskega društva za celiakijo. Tokrat so potekale pod vodstvom Podravske podružnice, v Mariboru. Pričakovali smo veliko članov društva, zato so se priprave na igre začele že v začetku leta. Najprej je bilo potrebno izbrati primeren prostor. Po temeljitem iskanju in premisleku, smo se odločili za Športni center Marinko Galič, ki se nahaja v Zgornjem Radvanju, na Korbunovi ulici. Prostor je bil primeren za športne igre v vsakem vremenu. Kar pa se je izkazalo za zelo dobro odločitev, saj nas je dež spremljal celoten dan. Na srečo smo ostali na suhem in tako športne igre speljali uspešno.

Z zbiranjem članov smo začeli med 9.00 in 10.00 uro. Zbralo se nas je 250 članov društva. Opravili so prijavo tekmovalnih ekip, tako so se igre lahko začele. Športnih iger so se udeležile naslednje tekmovalne ekipe: Ljubljana, Celje, Gorenjska, Primorska, Koroška, Podravje, Pomurje in Rtičeki. Športne igre so otvorile plesalke Power-fit, nato je sledil govor predsednice podružnice za Podravje Andreje Fras. Pridružil pa se nam je tudi, predsednik Slovenskega društva Domen Fras. Povezovalka programa Sabina Kojc, se je v imenu društva zahvalila dvema največjima sponzorjema, in sicer podjetju Schär in podjetju Fiat. Tako so se 19. Športne igre zares pričele.

Tekmovalne ekipe so se pomerile v malem nogometu, metanju obročev, spretnostih z žogo… Sočasno z športnimi igrami, je potekalo tudi tekmovanje za zlato kuhalnico. Potegovalo se je 18 mojstric brezglutenskih dobrot. Dobrote je ocenjevala vodja komisije, vsem znana šefica kuhinje, gospa Majda Jurše, ob njej pa sta slaščice preizkušali še Alenka Kokol, ki delavnice brezglutenske kuhe in peke izvaja v podružnici Pomurje ter Natalija Strnad, članica podružnice za Podravje, ki se ljubiteljsko ukvarja s pripravo brezglutenskih dobrot.

Poskrbeli smo tudi, da udeleženci športnih iger niso bili lačni. Tako smo na prizorišču kuhali brezglutenski golaž. Ekipa kuharic in kuharjev se je zelo potrudila, saj je golaž dobil veliko pohval. Po koncu tekmovanja za zlato kuhalnico, pa smo se posladkali tudi z brezglutenskim pecivom.

Sledila je še razglasitev rezultatov 19. Športnih iger.

KONČNI VRSTNI RED:

1. Rtičeki
2. Ljubljana (dobili prehodni pokal)
3. Celje
4. Pomurje
5. Gorenjska
6. Primorska
7. Koroška
8. Podravje

Tako smo zaključili 19. Športne igre. Vse je potekalo po predvidenem programu. Bilo je veliko zabave, športa, hrane in dobre volje. Veselimo se naslednjih športnih iger, ki bodo potekale na Gorenjskem.