Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

4. zimski športni dan na Pohorju

Člani Slovenskega društva za celiakijo so se že četrtič zbrali na belih strminah na Pohorju, in sicer v areni Snežnega stadiona. 8 februar ni samo slovenski kulturni praznik, celiakaši ga izkoristijo za druženje in za rekreacijo.

Organizatorji so se potrudili in pripravili progo, ki ni bila zahtevna. Ker je veleslalomska proga kratka se je vsak tekmovalec popeljal dvakrat skozi cilj. Tekmovalci so tekmovali tudi za prehodni pokal, ki ga je podaril glavni pokrovitelj Hervis. Iz vseh podružnic sta se kvalificirala dva najboljša časa tekmovalcev in tako je podružnica Ljubljana prejela pokal. Tekmovalo je 46 tekmovalcev vseh starosti, ki so bili razvrščeni v dve skupini glede na spol, nato še po starosti, in sicer prvo skupino so sestavljali otroci do 16 let, drugo pa ostali.

Poskrbljeno je bilo tudi za tiste, ki ne smučajo. Ti so lahko obiskali kopališče v hotelu Habakuk ali se popeljali z gondolo na vrh Pohorja. Obiskali so nas ptujski kurenti, kateri so kar ponosno odganjali zimo in poplesavali v areni. Program so popestrile ljudske pevke in člani, z deklamacijami Prešernovih pesmi.

Do prihodnje zime in ponovnega srečanja na belih strminah pa srečno.