Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

8. Zimsko športni dan SDC

Na Slovenski kulturni praznik smo Korošci na Ribnici na Pohorju pripravili 8. zimski športni dan SDC. Dogodka se je udeležilo 70 članov, 58 svojcev in 6 sponzorjev. Veleslalomsko tekmo je pripravilo Športno društvo Ribnica na Pohorju, ki se je potrudilo tudi z medaljami in vso ostalo organizacijo. Malo pred 11:00 uro se je začel start veleslaloma. Pripravili smo tri kategorije za moške in tri za ženske. Kljub temu, da nismo imeli povezave s startom, smo ob nenačrtni pomoči Janija Muhiča (POP TV) in Aleša Kirna (Radio KRKA) odlično predstavili vse tekmovalce v vseh kategorijah in poslušali prijetne komentarje dveh profesionalcev (eden na področju vodenja novic na POP tv, drugi pa kot športni komentator na radiu Krka), za kar se jima najlepše zahvaljujemo in upamo na sodelovanje tudi v prihodnje. Ob navdušenju in pa predvsem krasnemu vremenu smo izpeljali oba teka veleslaloma (66 tekmovalcev) in dobili smo nove in stare zmagovalce.

Medalje in sponzorske nagrade smo razdelili:

deklice A – 2007 – 2001 – 1. Jelšnik Nadja, 2. Sidar Alja, 3. Jelšnik Maja
dečki A – 2007 – 2001 – 1. Lotrič Bine, 2. Kovač Luka, 3. Bibič Matevž
ženske B – 2000 – 1984 – 1. Dermota Tjaša, 2. Amon Tadeja, 3. Bibič Tinkara
moški B – 2000 – 1984 – 1. Jager Sebastjan, 2. Amon Ambrož, 3. Špegel Kaj
ženske C – 1983 naprej – 1. Lotrič Martina, 2. Jelšnik Boža, 3. Kolar Ema
moški C – 1983 naprej – 1. Jelšnik Primož, 2. Kovač Andrej, 3. Sušec Aleš
bord – Ana Katarina Kuhelnik

Prehodni pokal Hervisa je zopet osvojila podružnica Celje. Navijali smo za vse tekmovalce, saj je moto: NI VAŽNO ZMAGOVATI, AMPAK SODELOVATI odmeval tudi v naših ušesih. Razdelili smo tudi nekaj izrednih nagrad naših sponzorjev, ki so si jih zaslužili predvsem vztrajni tekmovalci. Vsi, ki se niso smučali, so si lahko ogledali Ribnico na Pohorju malo pobliže, šli v Sitarjev wellnes ali pa navijali za svoje favorite. Na samem prizorišču je bila postavljena tudi stojnica podjetja Medex z novimi izdelki Wellabys in pa nepogrešljiv kuhar Matjaž z izdelki DS.

Organizatorji so nam pripravili še posebno tekmovanje – tekmovanje s PLEŽUHI (tradicionalna pohorska smučka – sanke). Tudi tu smo razdelili medalje in sponzorske nagrade trem najhitrejšim v moški (1. Štumpfl Zdravko, 2. Lotrič Jan, 3. Amon Franc) in ženski kategoriji (1. Amon Tadeja, 2. Lotrič Martina, 3. Jelšnik Boža). Nekaj tekmovalcev smo morali tudi diskvalificirati, saj so sodniki ocenili, da se niso pravilno peljali mimo Sgermove smreke in gobice, gledalci pa smo se nasmejali njihovim vragolijam.

Po vseh aktivnostih na snegu smo se odpravili na zelo okusno kosilo, ki ga je pripravil g. Veno s svojimi sodelavci iz podjetja Vabo, nato pa je sledila še razglasitev in podelitev nagrad, medalj in prehodnega Hervisovega pokala. Na koncu je sledila zahvala vsem sponzorjem, organizatorjem in vsem, ki so se trudili za nas in seveda povabilo na naslednji 9. Zimski športni dan SDC, ki se zopet lahko zgodi na tem koncu Pohorja in Slovenije.

Zahvaljujemo se vsem donatorjem, ki so nam pomagali: ge. Mariji Sgerm, Hervis d.o.o., Spar d.o.o., Prema d.o.o. – Schar, Medex , Hotel Vabo, trgovina Aliansa, Peter Barl s.p., Elmax Plus, trgovini David, Zavarovalnici Triglav d.d., Zepter d.o.o., Ribniško Pohorje Rikom d.o.o.- apartmaji Sitar, Zavarovalnica Tilia d.d. in mnogim drugim.

Matjaž Gruber
Predsednik SDC, Podružnice za Koroško