Delavnica peke velikonočnih brezglutenskih jedi

Delavnica priprave velikonocnih jedi 2Ker se bliža čas Velike noči, smo v SDC podružnici za Podravje v sredo 20. marca 2013 pripravili delavnico peke brezglutenskih velikonočnih dobrot

Ker se bliža čas Velike noči, smo v SDC podružnici za Podravje 20. marca 2013 pripravili delavnico peke brezglutenskih velikonočnih dobrot. Delavnica je potekala v prostorih Izobraževalnega centra Piramida Maribor in sicer pod vodstvom gospe Majde Jurše ter učiteljice slaščičarstva gospe Manje Perčič. Delavnice se je udeležilo 25 članov in članic naše podružnice.

Prav vsi smo se lahko preizkusili v pripravi teh dobrot. Spekli smo orehovo potico, pisano velikonočno pletenico, klobase v testeni srajčki, slane kvašene velikonočne rogljičke in kuminovo pogačo. Ker pa Velike noči ni brez šunke, smo torej pripravili tudi šunko v testu.

Izmenjali smo izkušnje pri pripravi brezglutenskih jedi
Na delavnici smo si člani izmenjali svoje izkušnje pri pripravi brezglutenskih jedi. Saj veste, več glav več ve. In ob takem sproščenem vzdušje se tudi najlažje spletajo nove prijateljske vezi.

V času našega klepeta so se po prostoru začele širiti prijetne, mamljive vonjave. Šunka, potica, rogljički…mmmmm, kot za velikonočni zajtrk. Ker smo se hoteli prepričati, da je bila delavnica uspešna, smo seveda morali vse, kar smo spekli, tudi poizkusiti. Za konec lahko rečemo samo to, da smo bili vsi siti in zelo zadovoljni.

Zapisala: Nina Weis

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)59 035 035 (Partizanska cesta)
  +386 (0)2 300 63 50 (Ljubljanska ulica)
  +386 (0)2 300 63 51 (Faks)
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
 

Povežite se z nami