1. izlet podružnice Pomurja

Izlet podruznice Pomurje 3Celih pet let smo potrebovali, da smo organizirali 1. družinski izlet članov podružnice Pomurja. Vzrokov zato je bilo več, pa ne bom našteval kateri, raje bom napisal zakaj družinski. Argument naše organizatorice Lidije Kocbek je bil dovolj, zakaj se zraven otroka bolnika ne bi smeli udeležiti tudi bratec, sestrica, starši ali z babico bolnico tudi vnučki itd., saj smo vendar humanitarno društvo, ki deluje v javnem interesu.

Prvo soboto, po končanem šolskem letu, smo se odpravili proti Ptujski gori. Ogledali smo si zunanjost in notranjost cerkve, tamkajšnji duhovnik nam je prijazno predstavil zgodovino skoraj 600 let stare cerkve. Po krajšem odmoru pri kavici in pecivu, katerega so spekle naše članice, smo se odpravili proti Rogaški slatini. Pod strokovnim vodstvom tamkajšnje turistične vodje, smo si ogledali zdraviliško naselje Rogaške, potem pa še Paviljon kaktusov. Prav slednji je bil zanimiv, saj nekateri še niso videli toliko različnih in tako starih kaktusov zbranih na enem mestu. Nato smo se peljali v Dolino Winettu, kjer so nam pripravili ribjo malico. Po krajšem počitku in izmenjavi mnenj o težavah celiakašev, smo se pomerili v odbojki. Reka Mura, ki združuje Pomurce je bila „kriva“ za določitev dveh ekip. Člani levega brega Mure, proti ekipi desnega brega, prav tako sodnika iz vsake strani Mure eden. Rezultat igre pa ni pomemben.

Glavno je, da smo se imeli lepo, spoznali nove člane in njihove svojce. Vsi smo bili istega mnenja, da, drugi izlet zagotovo tudi bo.

Kontakt

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +386 (0)59 035 035 (Partizanska cesta)
  +386 (0)2 300 63 50 (Ljubljanska ulica)
  +386 (0)2 300 63 51 (Faks)
  Ljubljanska ulica 5 | 2000 Maribor

Delovni čas pisarne SDC
Pon - Pet: od 09.00 do 13.00
 

Povežite se z nami