Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Celiakaši smo se že 7. zapored družili na belih strminah

V torek, na praznik kulture je Slovensko društvo za celiakijo, Podružnica Celje organizirala zimski športni dan za vse člane. Tokratno srečanje je potekalo že sedmič.

Z namenom, da bi se nasmučali, družili in uživali v ostalih športnih aktivnostih smo se celiakaši iz vse Slovenije zbrali na Celjski koči že zjutraj. Zbralo se nas je 120 članov in družinskih članov. Prisrčno smo se pozdravili, saj se vse podružnice zberemo le dvakrat letno. Zastopane so bile prav vse aktivne podružnice in vsaka je prispevala tekmovalce za prehodni Hervisov pokal Slovenskega društva za celiakijo. Tekmovalo je 48 članov in družinskih članov.

Ob 11. uri se je pričela veleslalomska tekma. Tekmovalci so bili razdeljeni v 3 starostne kategorije za moški in ženski spol posebej.

Prva mesta so zasedli (od mlajših kategorij dalje): Tjaša Dermota, Sebastjan Jager, Martina Lotrič, Primož Jelšnik, Marija Kasenburger, Jan Lotrič;

Druga mesta: Kaja Košmrlj, Urban Čepon, Boža Jelšnik, Peter navodnik, Mateja Navodnik, Erik Jager;

Tretja mesta: Ana Narobe, Ambrož Amon, Barbara Debeljak, Nejc Košmrlj, Damjana Jager in Franci Amon. Seveda smo navijali za vse, saj je bilo najpomembnejše sodelovati.

Po končani tekmi smo se odpravili na brezglutensko kosilo, ki se nam ga pripravili v hotelu. Tam nas je že čakal Matjaž, ki nam je za sladico sproti pripravljal brezglutenske štrudle iz Schaerovega testa.

Smučanje pa ni bila edina aktivnost: za nesmučarje smo pripravili pohod do Svetine. Tudi družabnih iger, kot so vlečenje vrvi in streljanje na gol, ni manjkalo, kar nam je priskrbelo obilo smeha. Pri vlečenju je zmagala skupina Windstopperjev, nesporni prvak z natančnim zadetkom na gol pa je bil Janez Čepon.

Po končanih igrah smo podelili medalje in sponzorske nagrade za prvih pet mest. Hvala vsem sponzorjem: brez vas bi težko izpeljali tako prireditev.

In prehodni pokal? Podružnica Celje ga je osvojila, že drugič zaporedoma!