Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Delavnica: Burek brez glutena na več načinov

V soboto 13.4.2013 smo v MKC Slovenj Gradec pripravili delavnico: Burek brez glutena na več načinov. Iz Zenice in iz Brčkega v Bosni sta se odzvali povabilu ga. Amela Telalović Kapetanović – predsednica Zeniškega področja in ga. Emina Ružić – predsednica Brčkega društva za celiakijo ter Bernarda Klančnik – učiteljica kuharstva na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta ter nam pričarale pripravo bureka na več načinov.

Na delavnici so sodelovali bolniki s celiakijo iz podružnic Primorske, Celja, Podravja in Koroške. Udeležba je bila odlična, prav tako vzdušje, saj smo vsi aktivno sodelovali in pripravili kar nekaj slastnih mesnih burekov, »krompiruš« in »sirnic«, na koncu pa so nam pokazale še nekaj skrivnosti pri pripravi »lepinj«.

Pri izvedbi delavnice nam je priskočil na pomoč proizvajalec hrane brez glutena Dr. Schär in njegov zastopnik za Slovenijo Prema d.o.o., za kar se lepo zahvaljujemo.

Z novimi znanji in z obljubo, da bomo takšne delavnice še ponovili smo se od »predavateljic« poslovili in si zaželeli: Na snidenje.

Oglejte si po katerih receptih smo na delavnici pripravljali jedi.

Sirnica Mesni burek Krompiruša Lepinja