Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

DVODNEVNI IZLET PO SLOVENSKEM PRIMORJU 10. in 11. junij  2023

Naše potovanje  se je začelo v Ljubljani, od koder smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravil proti obalnemu mestu Koper. V Kopru smo se po jutranji kavici vkrcali na lokalno ladjico in se podali na plovbo po Piranskem zalivu. Uživali smo v osupljivih razgledih na morje in piranske klife ter se naužil svežega morskega zraka.

Po prijetni plovbi smo se odpravil na kosilo v Marezige, znano po tradicionalni kraški kuhinji in vinski fontani. Na poti nas je ujel dež, tako da smo premočeni in prezebli pristali v restavracije, kjer so nas toplo sprejeli. Uživali smo v okusnih lokalnih specialitetah, kot so pršut, kraški sir, domače oljčno olje in nepogrešljiva vinska kapljica. Za brezglutenski kruh so poskrbeli. Na žalost pa vinske fontane zaradi dežja nismo preizkusili, nastala je le skupinska slika.

Siti in zadovoljni smo se odpravili proti Strunjanu, v hotel Salinera. Pozno popoldne smo si lahko privoščili tudi kopanje v zmerno toplem morju.  Zvečer  so nas v hotelu postregli z brezglutensko večerjo.  V hotelu smo prenočil.

Naslednji dan po zajtrku, smo imeli prosto dopoldne, tako da smo lahko uživali na plaži, si privoščili sprehod po obali, obdani z visokimi klifi ali pa se sprehodili po naravnem rezervatu strunjanskih solin.

Odpravili smo se na kosilo v gostišče Trije lovci v Kopru, kjer smo uživali v morskem kosilu.

Potovanje  smo nadaljevali v Lipici, znamenitem konjeniškem središče, kjer smo občudoval izjemne lipicance. Obiskali smo kobilarno in uživali v predstavi klasične šole jahanja, ki je prikazovala spretnosti teh čudovitih konj.

Pozno popoldne smo se iz Lipice odpravili nazaj proti Ljubljani, s seboj pa odnesli nepozabne spomine na potovanje polno prijetnega druženja, kulinaričnih užitkov in lepih trenutkov.

Zapisala: Ladislava Ježek Narobe