Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Individualni razgovor z zdravnikom in plavanje

Delavnica je potekala 23. maja, v Splošni bolnici Izola, pod strokovnim vodstvom vodje naše podružnice Ivice Smajla dr. med.spec.ped. in sodelovanjem Matjaža Štefana dr. med.spec.ped., katerega ožje strokovno področje je gastroenterologija. V uvodnem delu nam je Mateja Baruca, dr,med. pripravila strokovno predavanje o celiakiji in pomenu stroge brezglutenske prehrane. Temu je sledil razgovor z obema zdravnikoma, vprašanja in klepet. Med drugim smo zopet izpostavili status odraslega bolnika s celiakijo in skrb za njegovo zdravje. Matjaž Štefan dr. med.spec.ped. se je zavezal, da bo v bodoče skušal pridobiti kontaktno osebo v bolnišnici Izola, ki bi bila pripravljena sprejeti in voditi odrasle bolnike s celiakijo. Dogovorili smo se, da bo naslednje srečanje v jesenskem času. Posvetili ga bomo skrbi za odrasle bolnike, merjenju krvnega tlaka in hitrim testom za odkrivanje celiakije.
V tem času je bila na voljo tudi vzgojiteljica, ki je animirala otroke na pediatričnem oddelku bolnišnice, imeli pa smo tudi možnost strokovnega in vodenega ogleda pediatričnega oddelka bolnišnice.

V popoldanskih urah smo organizirali dve urno kopanje v hotelu MORJE Portorož, se sprehodili ob obali in dan zaključili z družabnim večerom in brezglutensko torto. V zvezi z delavnico je bila na Radiu Koper polurna oddaja na temo celiakija, katere gost je bil Matjaž Štefan dr. med.spec.ped., v oddajo pa se je vključilo zelo lepo število bolnikov in poslušalcev. O delavnici so tudi poročali na Radio Koper v soboto, 24.5. 2008 v poročilih.