Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Izlet v Budimpešto z ogledom živalskega vrta

Zgodaj zjutraj smo pomurski celiakaši začeli našo pot proti Budimpešti. Dobili smo se na avtobusni postaji v Murski Soboti in se odpeljali novim dogodivščinam nasproti.

Peljali smo se mimo in občudovali njegove razsežnosti. Prestolnica ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege, veličastnih kraljevskih in cesarskih zgradb izgledala turistično zelo privlačno.

Budimpešta je bila včasih razdeljena na dva dela, na Budin, ki leži na desnem bregu Donave in Pešto, ki leži ob levem bregu Donave. Ob prihodu smo se najprej podali na desno stran mesta preko znamenitega Elizabetinega mostu. Želeli smo si ogledati Citadelo, od koder pravijo, da je najlepši pogled na prestolnico. Žal je bila zaprta zaradi obnovitvenih del, vendar nas to ni potrlo, saj je Budimpešta ponujala druge alternative za ogled.

Sledil je avtobusni ogled mestnih znamenitosti, med drugim vožnja mimo Parlamenta, do veličastne Štefanove katedrale. Sledil je odhod proti mestnemu jedru in Grajskemu hribu, od koder smo se peš odpravili do Matjaževe cerkve, Ribiške trdnjave in grajske palače in od koder je čudovit razgled na Budimpešto. Nato smo se podali v živalski in botanični vrt. Priznam, da se nam je zdel eden od lepših. Bil je povezan in hkrati razdeljen. Tako živali kot rasline so imeli razdeljene po sklopih: Americana tropicana, cona savane, cona Avstralije, cona Indije, cona Madagaskarja, primati, vodne živali, živali na kmetiji, botanične posebnosti…

Ob 6 uri popoldne smo se dobili pri avtobusu, kjer smo se odpravili nazaj proti Murski Soboti, malce utrujeni, vendar s polnimi vtisi doživetij in prijetnega druženja.