Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Kuhajmo s srcem

V soboto, 26. 3. 2011, so se nekateri člani udeležili tečaja zdrave kuhinje, kateri je potekal v Miele centru pod sloganom »Kuhajmo s srcem«.
Na tečaju so udeleženci izvedeli kako pripravljati prehrano in dnevne obroke, ki bodo vitaminsko polni, predvsem pa katere so tiste sestavine s katerimi lahko nadomestimo »prepovedane glutenske«. Ker imajo nekateri bolniki s celiakijo še dodatne zdravstvene težave in alergije na določeno prehrano npr. mleko in mlečne izdelke, jajca, maščobe,…so jim nasveti članice Suzane Kranjec, kako postopati v takšnim primerih, še kako koristili.
Udeleženci so prejeli brošuro z recepti in navodili za pripravo različnih jedi, sami pa so v parih pripravili po eno jed. Ob vsaki pripravljeni jedi je sledila takojšnja degustacija, zato so lahko tekom dopoldneva tečajniki z veseljem razvajali svoje želodčke in ocenjevali okusnost jedi. S pridobljenimi izkušnjami so bili zadovoljni, saj so spoznali nekaj novosti v pripravi jedi, katera jim bo teknila, hkrati pa jim ne bo povzročala zdravstvenih nevšečnosti in slabega počutja.
Ker med člani za tovrstni tečaj še vedno vlada zanimanje ga bomo v jesenskem času ponovno organizirali in boste o njem pravočasno obveščeni.

Andrej Košmrlj