Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Kuharska delavnica

Zabeležka kuharske delavnice  18.03.2017

Ljubljanska podružnica društva za celiakijo  je organizirala kuharsko delavnico za peko tort brez glutena. Kuharska delavnica je bila v soboto, 18.03.2017 ob 9. uri vrtcu Viški vrtci, Jamova 23, v Ljubljani.

Na kuharski delavnici  se nas je zbralo okoli 20 članov ljubljanskega društva za celiakijo. Sprejela nas je vodja prehrane v Viških vrtcih, gospa Petra. Povedala je nekaj uvodnih besed o Viških vrtcih in nas peljala v njihovo centralno kuhinjo.

Kuharsko delavnico je vodila gospa Maja Piskernik. Razdelili smo se v skupine in se lotili priprave ajdove torte, ananasove obrnjene torte, čokoladne torte, torte iz ajdovih palačink, kokosove torte in ruladine torte. Izkazalo se je, da nam bodo ostali rumenjaki, zato smo spekli še piškote, čeprav niso bili na seznamu sladic.

Na delavnici je sodelovala tudi kuharica omenjenega vrtca, ki nam je prijazno pomagala pri pripravi in peki tort.

Kuharska delavnica je potekala v zelo prijetnem vzdušju. Z veseljem smo tehtali, merili, miksali, mešali in spraševali gospo Majo za nasvete. Rada nam je pomagala in svetovala, na kaj moramo paziti, da nam bo sladica zagotovo uspela. Med seboj smo si izmenjali izkušnje, poklepetali z že poznanimi udeleženci in navezali stike z novimi. Med udeleženci je bilo tudi nekaj novih članic naše podružnice in dve najmlajši, ki sta z veseljem sodelovali pri izdelavi slaščic.

Na koncu smo vse pripravljeno poizkusili in si nekaj slaščic odnesli še domov, saj nismo mogli vsega pojesti. In hvala gospe Maji za dobro organizacijo in uspešno izvedbo delavnice! Udeleženci smo bili zelo veseli, da nam je gospa Maja pripravila tako zanimivo in »sladko« kuharsko delavnico! Z veseljem se bomo udeležili njenih delavnic tudi v prihodnje!

Zadovoljni, da smo se naučili spet nekaj novega, smo naše druženje  zaključili okoli ene ure.

Zapisala Nataša Pate.