Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Kuharska delavnica

Dne 23. oktobra smo organizirali kuharsko delavnico v Ilirski Bistrici v kuhinji samostana v Trnovem. Z voditeljico delavnice sva se dogovorila, da bo pokazala izvirne in enostavne možnosti uporabe najrazličnejših sestavin pri pripravi brezglutenskih jedi in zato smo delavnico poimenvali “Priprava brezglutenskih jedi malo drugače”.

Ga. Slavica Smrdel, ki je vodila delavnico je člane pričakala s čajem. Najprej se je predstavila in nato opisala jedi, ki smo jih kasneje kuhali. Sestavila je cel meni in sicer:

hladna predjed koromač s parmezanom,
topla predjed rižota z bučkami Hokaido,
glavna jed rižota z lignji in radičem Treviso,
šopek rukole in korenček,
kvinoja v solati z romaneskom,
kruh kolački z listi trte,
desert narastek iz kvinoje in ocvrte slive z venom.

Člani in članice so z zanimanjem sodelovali pri kuhanju, saj je, kot sami pravijo, to za njih nova in zanimiva izkušnja.