Kuharska delavnica v Ljubljani
V soboto, 11.5.2024, je podružnica Slovenskega društva za celiakijo Ljubljana, v okviru aktivnosti, ki jih posvečamo mednarodnemu dnevu celiakije, pripravila kuharsko delavnico.
Naše druženje in kuharska delavnica je pod vodstvom Maje Piskernik potekala na novi lokaciji, a nas to ni ustavilo, da bi ustvarili prijetno in produktivno vzdušje. Spustili smo se v novo kulinarično popotovanje, ki nas je popeljalo tudi na Kitajsko, spomladanski zavitki so bili velik uspeh, na koncu pa tudi ostal ni nobeden. Pripravljali smo tudi zdrobove svaljke, ki so bili moji najljubši, špinačne žličnike in ocvrte riževe kroglice. Za posladkat pa smo pripravili Churros palčke, kokosovo torto s čokolado in torto rolado. Kuharsko delavnico smo zapustili v dobrem duhu in s polnimi želodčki ter v želji, da bi čim hitreje prišla nova delavnica, na kateri bi se ponovno lahko videli in družili.
Katja Zgonec