Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Kuharska delavnica z Majo Piskernik

Ljubljanska podružnica za celiakijo letno organizira dve delavnici, eno v mesecu marcu in eno v mesecu oktobru.
Tudi tokrat smo se dobili v prostorih Viških vrtcev na kuharski delavnici, katero je vodila Maja Piskernik. V prijetnem okolju in sproščenem vzdušju smo pričeli na sobotno jutro s kuharsko delavnico. Vseh udeležencev je bilo okoli 22 in najprej smo se porazdelili v pet skupin. Vsaka skupina je pripravljala svojo jed.
Spoznali smo skrivnosti malih mojstrov pri pripravi brezglutenskega testa za testenine, testa za baklavo, vlečenega testa, testa za slanike in biskvita za tiramisu.
Testno za lazanjo nam je odlično uspelo, ravno tako nadev in lazanja je bila odlična. Priprava vlečenega testa tudi ni tako zahtevna, kot se je mogoče zdelo na začetku delavnice. Izkazalo se je, da se brezglutenskega vlečenega testa ne »vleče«, ampak se ga le valja. Kitajski zelenjavni zvitki so bili odlični.
Malo več časa nam je vzela priprava baklave, predvsem zaradi zahtevnosti samega testa oziroma zaradi valjanja testa. Na koncu se je izkazalo, da se je splačalo, saj smo se vsi strinjali, da boljše baklave še v življenju nismo jedli.
Pripravi tiramisuja in slanikov sta potekali kot po maslu in na koncu je bil rezultat – prazni krožniki.