Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Le še nekaj dni za donacijo dohodnine Slovenskemu društvu za celiakijo

Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije lahko oddate osebno na enoti FURS, po pošti ali prek portala/aplikacije eDavki.

Vse zahteve za namenitev dela dohodnine za donacije, ki jih namreč FURS prejme v koledarskem letu (od 1. januarja do 31. decembra), so upoštevane pri odmeri dohodnine za tekoče leto prejema zahteve. Donacija je nato navedena na informativnem izračunu dohodnine, ki jo zavezanci prejmejo v naslednjem letu.

V kolikor se zahteva v teh zadnjih dneh leta pošlje po pošti, je zato pomembno, da se pošlje s priporočeno pošiljko. FURS tako za tekoče leto upošteva vse zahteve, ki so odposlane do 31. 12. do 23.59. Če pa zavezanec zahtevo pošlje z navadno pošto, se pa za datum vložitve šteje, ko zahteva dejansko pride na FURS. Nekaj dni lahko zato pomeni tudi leto zamika nakazila prve donacije.

Vljudno vas prosimo, da 1% dohodnine namenite Slovenskemu društvu za celiakijo.Takšna donacija vas nič ne stane, saj če 1% ne namenite nevladni organizaciji, gre ta del v državni proračun.