Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Mandat zaključili s strokovnim predavanjem in volilno skupščino

Predsedstvo podružnice Ljubljana je ob zaključku svojega mandata za člane organiziralo strokovno predavanje z naslovom »Nove smernice za diagnostiko celiakije pri otrocih«, ki ga je pripravil dr. Jernej Brecelj, dr. med. iz Pediatrične klinike v Ljubljani. Prisotni so lahko izvedeli bistvene razlike med napotki ob diagnostiki celiakije, ki so veljale pred 20 leti in današnjimi. Danes že ob manjših znakih oziroma težavah ljudi, zdravniki pomislijo na celiakijo in jih usmerijo na ustrezne preiskave, ki pokažejo ali ovržejo sum na bolezen. V teh letih so prišli predvsem do novih znanstvenih spoznanj, nove in bolj natančne preiskave pa so pripeljale do zgodnejšega odkrivanja celiakije. Po zaključku zanimivega predavanja je dr. Brecelj odgovoril na nekatera vprašanja prisotnih.

Ker se v juniju 2012 konča 4-letni mandat sedanjemu predsedstvu, je le-to sklicalo tudi volilno skupščino. Na skupščini, katero je vodilo delovno predsedstvo s predsednico Bredo Kojc, so bila od predsednika Košmrlj Andreja najprej podana poročila o polletnem delu ter finančno poročilo. Poročilo je podal tudi predsednik nadzornega odbora g. Ivo Trontelj. Vsa poročila in mnenja so bila pozitivno ocenjena, opravljeno delo pohvalno, poročila pa soglasno sprejeta. Zaradi izteka rednega mandata je ostala le še formalnost, da se vodstvu izglasuje razrešnica. Skupščina je spoštovala odločitev sedanjega vodstva in sprejela razrešitev predsednika, članov predsedstva in organov podružnice Ljubljana.

Za novega predsednika podružnice Ljubljana je skupščina izvolila edinega kandidata g. Slabe Žarka, v predsedstvo pa imenovalo še Anito Rus, Nandi Čepon, Martino Frelih in Rahelo Reberšek.

V nadzorni odbor so bili izvoljeni Ivo Trontelj, Zvonka Vojevec in Jerkič Žaneta, v častno razsodišče pa Matija Knific, Ana Vrhovnik in Marija Petelin.

Ob zaključku skupščine se je Andrej Košmrlj za dolgoletno delo in pomoč zahvalil svojim sodelavcem, predsedniku nadzornega odbora, strokovnemu nadzoru in Bredi Kojc, ki je vodila skupščino. Vsem je izročil simbolična darila. Tudi Breda Kojc se je zahvalila dosedanjemu predsedniku za uspešno in dolgoletno delo v podružnici ter mu v zahvalo izročila spominsko sliko.

Za izvolitev je prejel čestitke tudi g. Žarko Slabe, kateremu smo zaželeli uspešno delo in veliko novih podvigov na društveni poti.

Vsem, ki se skupščine niste mogli udeležiti, se še enkrat posebej zahvaljujem za sodelovanje v preteklem mandatu, vaše razumevanje in izkazano zaupanje. Z vami in za vas, mi je bilo vredno delovati.

Andrej Košmrlj