Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Na Šmarni Gori izvedli tečaj peke zavitkov

»Obljuba dela dolg« in ker smo si lani obljubili, da se ponovno vrnemo na Šmarno Goro smo obljubo tudi držali. V soboto, 4. 6. 2011 smo se člani podružnice zbrali v Tacnu od koder smo se podali na vrh Šmarne gore. Nekatere smo se zbrali v Tacnu, drugi pa so se podali na vrh z drugih smeri in se nato vsi skupaj srečali na vrhu. Tradicionalnega pohoda se je udeležilo lepo število ljubiteljev rekreacije. Malo pod vrhom nas je ujela ploha, katera nam ni pokvarila dobrega razpoloženja.

Najprej smo se ohladili, okrepčali s toplim čajem, nato pa smo s pomočjo osebja izvedli kratek tečaj v pripravi enostavnega brezglutenskega kosila. Pripravili smo enolončnico in se naučili pripraviti sadne zavitke z različnimi nadevi. Le teh smo napekli toliko, da smo jih udeleženci prejeli še za popotnico. Ko smo imeli vse pripravljeno in spečeno smo si vzeli čas za kosilo. Ob tem smo poklepetali o naših vsakdanjih dogodivščinah, izmenjali prenekatero izkušnjo, spomnili pa smo se tudi na 15. obletnico od ustanovitve podružnice. V ta namen je vsak udeleženec prejel darilno vrečko z brezglutenskimi izdelki, ki sta jih v ta namen podarila Dr. Schär in Drogerie Markt. To je bilo za vse prijetno presenečenje in so jih bili zelo veseli.

Kot vsako leto smo si tudi tokrat vzeli čas za ogled šmarnogorskih znamenitosti, ki nam jih je razkazal Miha Ledinek. Naredili smo skupinsko fotografijo, še malo posedeli nato pa smo se počasi spustili v dolino saj smo morali zvečer še na ogled košarkarske tekme.

Andrej Košmrlj