Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Naša članica Jelena Orešnik prejela certifikat Tutor za zVem

V decembru 2023 je Zveza organizacij pacientov Slovenije (ZOPS) na svečani prireditvi podelila certifikat Tutorjem za zVem, ki so uspešno opravili izpit. Med prejemniki certifikata (41) je tudi Jelena Orešnik, naša članica in vodja Skupine za pravice bolnikov pri Slovenskemu društvu za celiakijo.

ZOPS je v okviru navedenega projekta izobrazila in certificirala začetno skupino tutorjev (skrbnikov – mentorjev) iz različnih društev, združenj in zvez – članov ZOPS, za namen nadaljnjega izobraževanja in pomoči članom društev pri uporabi portala zVem, centralne točke za vse zdravstvene potrebe prebivalcev. Cilj projekta je zvišati stopnjo uporabe te aplikacije, hkrati pa prispeva k dolgoročni strategiji države po digitalizaciji upravnih postopkov in upravljanja s podatki. 

Verjamemo, da bodo tutorji v pomoč tako svojim članom v društvih, kot tudi Ministrstvoma za zdravje in za digitalno preobrazbo ter tudi NIJZ pri nadaljnji nadgradnji portala zVem.

Slovensko društvo za celiakijo se za uspešno izpeljavo izobraževanja ter možnost udeležbe naše članice Jelene Orešnik zahvaljuje ZOPS, še zlasti generalnemu sekretarju Gregorju Cuzaku. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja.

Naši članici Jeleni Orešnik (levo) je certifikat Tutor za zVem izročila direktorica direktorata za digitalizacijo zdravstva pri Ministrstvu za zdravje dr. Alenka Kolar.