Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Nataša Forstner Holešek in Mitja Kozar v imenu SDC na srečanju društev za presnovne bolezni v okviru ZOPS

V okviru Zveze organizacij pacientov Slovenije (ZOPS) je danes potekalo srečanje društev za presnovne bolezni, na katerem sta Slovensko društvo za celiakijo (SDC) zastopala Nataša Forstner Holešek, univ. dipl. inž. živ. tehnologije, podpredsednica SDC in predsednica komisije za podeljevanje znaka ter Mitja Kozar, univ. dipl. prav., član izvršnega odbora SDC in predsednik podružnice SDC Podravje.

Jelena Orešnik, naša članica in vodja Skupine za pravice bolnikov pri Slovenskemu društvu za celiakijo je bila žal zadržana in se srečanja ni uspela udeležiti.

Na sestanku so udeleženci pripravili izhodišča za sestanek s Strateškim svetom za prehrano pri predsedniku vlade, izmenjali izkušnje in dorekli nadaljnje aktivnosti in delovanje. Naslednje srečanje bo konec januarja 2024.

V Slovenskem društvu za celiakijo bomo še naprej naredili vse, da bi bili konstruktiven in enakovreden partner pri vseh aktivnostih, ki bodo v korist bolnikov s celiakijo. Ob tem se zahvaljujemo Zvezi organizacij pacientov Slovenije za podporo.