Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Nove članske izkaznice Slovenskega društva za celiakijo

V Slovenskemu društvu za celiakijo smo pripravili nove moderne članske izkaznice. Na prvi strani članske izkaznice so osnovni kontaktni podatki Slovenskega društva za celiakijo, medtem ko je na hrbtni strani zapis imena in priimka članice/člana ter njena/njegova članska številka ter novost – QR koda, ki bo člane enostavno povezala s članskimi vsebinami (CRM) na spletni strani SDC www.drustvo-celiakija.si.

Nova članska izkaznica bo tako trajna, saj bodo vse članske pravice dostopne in ob plačilu članarine tudi vsako leto osvežene kar preko članskih vsebin CRM.

Nove članske izkaznice boste članice in člani, ki imate poravnane vse obveznosti do društva, prejeli po pošti na dom po 18.1.2024, skupaj s plačilnim nalogom za plačilo članarine za leto 2024 ter vabilom na 20. jubilejni zimski športni dan SDC, ki bo že tradicionalno 8.2.2024 v Ribnici na Pohorju.

Projekt novih članskih izkaznic je v okviru Slovenskega društva za celiakijo izpeljal naš dolgoletni član Marko Lavrinec, ki se mu na tem mestu najlepše zahvaljujemo.

Več o QR kodi najdete na koncu prispevka.

QR koda je kratica za angleški izraz »quick response code« in je sestavljena iz belega ozadja, na katerem so črni kvadratki, ki nam omogočajo da s pomočjo pametnega telefona ali tablice »preberemo« sporočilo, ki ga ta nosi. Najlažja in najbolj razširjena metoda za branje QR kode je s pomočjo ustrezne aplikacije na pametnem telefonu ali tablici. Na Google Play Store (za uporabnike Android naprav) ali pa na Apple App Store (za uporabnike Apple naprav) lahko najdete ogromno različnih aplikacij za skeniranje/branje QR kod.