Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Otroci in mladostniki počitnikovali v Novigradu

Prihod v Novigrad

V četrtek smo takoj po prihodu, kosilu, namestitvah v sobe odhiteli na plaže in prvič zaplavali v morju. V okviru večernega programa pa so otroci z izvirnimi idejami predstavili letošnje skupine.

Naslednji dan (petek) smo pričeli kot je bilo že lani v navadi z jutranjo telovadbo, po kateri je sledilo uživanje na plaži in namakanje v morju. V okviru delavnic so otroci izdelovali torbe za na plažo. Zvečer pa so bile na vrsti Igre brez meja.

Pohod v mesto (3. dan)

Tretji dan v Novigradu so otroci in vzgojitelji po številnih aktivnostih med dnevom (kopanje, popoldanske delavnice ipd.) zaključili s pohodom v mesto Novigrad.

4. in 5. dan v Novigradu

V nedeljo (4. dan) so otroci in vzgojitelji v okviru popoldanskih delavnic izdelovali ogrlice, risali s kredo in tekmovali na športnih igrah. Potekal pa je tudi krst novih vzgojiteljev.

V ponedeljek (5. dan) so otroci ob igranju badmintona in odbojke izdelovali še zapestnice in obeske, zvečer pa so pripravili prireditev ”Večer naj frizure”

6. dan v Novigradu

Po jutranjem sprehodu in telovadbi so bile na vrsti delavnice o celiakiji za otroke do 10. leta starosti. Kasneje so otroci v okviru popoldanskih delavnic ustvarjali različne maske, ki so jih uporabili za večerno prireditev ”Ples v maskah”

7. dan v Novigradu

Po jutranji aerobiki je kot vsak dan sledilo uživanje na plaži in v morju. Kasneje so otroci iz dasmase izdelovali izdelke na temo celiakije. Popoldanske delavnice pa so bile namenjene pripravam rekvizitov za navijaške skupine. Otroci so se tudi pripravili na samo navijanje, saj je kasneje potekal turnir v odbojki s kolonijo Rdečega križa iz Kranja. Zvečer pa je bil na sporedu filmski večer za starejše skupine.

8. dan v Novigradu

Po jutranjih aktivnosti v morju so bile na vrsti delavnice na temo navijanja in izdelovanja navijaških rekvizitov. Zvečer pa je ponovno bila na vrsti tekma s kolonijo Rdečega križa v kateri so se pomerili tako otroci kot tudi vzgojitelji.

9. dan v Novigradu

Ta dan so bile na vrsti vodne in družabne igre. Tekom dneva pa so otroci in vzgojitelj odšli na pohod v mesto Novigrad. Sledil je ogled mesta in vožnja z ladjo. Po povratku v Novigrad pa je so se otroci peljali še z vlakcem.

10. dan v Novigradu

Ta dan so otroci v okviru delavnic izdelovali izdelke na temo celiakije. Zvečer pa so pokazali svoje talente v okviru prireditve ”Pokaži kaj znaš”.