Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Pohod na Vetrnik

V soboto, 23.6.2012 smo se člani podružnice za Primorsko zbrali v Kalu nad Kanalom na domačiji Humar. Že ob prihodu so nas pozdravili naši gostitelji in nam postregli z dobrotami domače kuhinje. Po kratkem klepetu in okrepčilu smo se odpravili na bližnji vrh, Vetrnik. Nekaj članov je ostalo na domačiji in pomagalo pri pripravi kosila.

Pot na Vetrnik je bila prijetna, saj je minila v klepetu s člani. Povzpenjali smo se na vrh skozi prečudovit gozd, kjer smo lahko slišali petje ptic in šumenje dreves. Pohodniki smo vmes naredili kratke pavze, da smo se malce oddahnili. Na vrhu smo lahko občudovali čudovit razgled vse do Italije pa do Alp. Po oddihu smo se odpravili nazaj na domačijo. Sprehodili smo se skozi gozd in nekaj travnikov.

Na domačiji so nas pričakali naši kuharji, ki so nam postregli z odličnim domačim golažem in polento. Pri kosilu sta se nam pridružila tudi člana ljubljanske podružnice, Mojca Košmrlj in Andrej Košmrlj, sicer tudi član IO.

Po kosilu smo člani klepetali med seboj, si izmenjevali izkušnje in mnenja o brezglutenski prehrani in dieti nasploh. Posladkali smo se s sladicami, ki so jih pripravili člani podružnice. Dan se je počasi prevesil v pozno popoldne, ko se je bližal tudi konec našega druženja. Predsednik nas je vse skupaj pozdravil in se nam zahvalil za prihod, v upanju na čim bližnje srečanje.