Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Predstavitev na 1. sejmu nevladnih organizacij na Gorenjskem

29. maja 2010 je v organizaciji Fundacije Vincenca Drakslerja potekal 10. Županov tek na Brdu pri Kranju. Obenem je potekal 1. sejem nevladnih organizacij na Gorenjskem, na katerem smo društva, zavodi in ustanove z različnih področij predstavili svoje programe in delovanje. Sejem je potekal med 8. in 12. uro.

Gorenjska podružnica SDC je na stojnici predstavljala društvo in podružnico, seznanjala obiskovalce sejma s celiakijo ter brezglutensko dieto. Mimoidočim smo predstavili tudi primerjavo cen osnovnih živil, ki vsebujejo gluten in brezglutenskih živil. Ob tem smo jih povabili k podpisu peticije za ureditev bonitet odraslih bolnikov s celiakijo. Zainteresiranim so bili na voljo tudi razni izvodi glasila Celiakija in pripravljen pregled dejavnosti podružnice v letu 2009. Obiskovalci so lahko tudi poskusili, kakšen okus imajo brezglutenski piškoti.

Večini obiskovalcev je bila celiakija doslej popolnoma neznana. Nekaj obiskovalcev nam je omenilo, da imajo med sorodniki ali prijatelji bolnika s celiakijo, ki še ni včlanjen v društvo zato smo jim nudili vse potrebne podatke za morebitno včlanitev. Če bomo s tem olajšali življenje vsaj enemu celiakašu, bo namen udeležbe dosežen.