Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Princeske

Sestavine za testo:

1/8 l vode
sol
10 dag margarine
12 dag brezglutenske moke
3 do 4 jajca

Sestavine za kremo:

3 dl mleka
13 dag sladkorja
1 vanilin puding
1 jajce
2 žlici ruma
10 dag margarine
2 dl smetane za stepanje
sladkor v prahu za posip

Priprava testa:

Vodo zavremo, osolimo, dodamo margarino in ko se margarina raztopi, dodamo še moko. Mešamo na ne prevroči plošči, ni priporočljivo na odprtem plinu, in to le toliko časa, da dobimo gladko kepo, približno traja to dobro minuto. Posodo s testom odstavimo, ga nekajkrat premešamoin še med vroče testo posamezno vmešamo jajca. Testo damo v vrečico in na namazan pekač napolnimo krapke (premer krapka približno 5 cm). Krapke nabrizgamo na pekač bolj poredko, ker med pečenjem narastejo. Pečemo v pečici, ogreti na 200° C. Ko krapki porumenijo, temperaturo znižamo na 170° C, da se zapečejo tudi tudi v notranjosti. Pečemo jih 30 do 45 minut, med pečenjem pečice ne smemo odpirati, ker krapki sicer upadejo. Ohlajene princeske prerežemo, napolnimo s kremo, nato še s stepeno smetano in na koncu potresemo z mletim sladkorjem.

Priprava kreme:

Med 2 dl mleka zamešamo prašek za puding in jajce in gladko razmešamo. Ostalo mleko zavremo, dodamo sladkor in med mešanjem vlivamo pudingov podmet. Ko se zgosti, ga odstavimo in ohladimo v mrzli vodi. Medtem penasto vmešamo margarino, kateri po žlicah med mešanjem dodamo ohlajen puding.