Priprava pustnih dobrot brez glutena
Člani Koroške podružnice Slovenskega društva za celiakijo smo se že začeli pripravljati na pustno rajanje. V ta namen je bila v soboto, 30.01.2010, v Slovenj Gradcu organizirana delavnica peke brezglutenskih krofov in drobnega peciva, kjer smo preizkusili izdelke Sparove nove linije – Spar Free From, ki ne vsebujejo glutena in laktoze, Schar moko Mix C in B, ter Finaxovo moko – osnovno mešanico. Zaradi velikega zanimanja smo pekli kar v dveh skupinah. Vodja delavnice, gospa Renata Gruber Kuhelnik, nam je zaupala nekaj skrivnosti, ki jih je dobro vedeti pri uporabi moke brez glutena. V obeh skupinah smo pripravili slastno beljakovo pecivo in zelo okusne krofe, ki so bili tudi na videz izredno mamljivi. Toliko bolj slastni pa so bili tudi zato, ker nam, bolnikom s celiakijo takšne dobrote niso na voljo na vsakem vogalu.
Za uspešno izvedbo delavnice se zahvaljujemo:
Renati Gruber Kuhelnik , podjetju SPAR, Polak & Polak d.n.o., Slorationalu d.o.o.