Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Redna letna skupščina SDC Podružnice Ljubljana in predavanje

Kljub neznosnim vremenskim razmeram, smo 04.02.2014 izvedli skupščino SDC podružnice Ljubljana. Udeležba je bila zaradi tega skromnejša kot sicer. Vsa poročila so bila sprejeta, prav tako plan dela in finančno poročilo za leto 2014.

Predsednik podružnice je opozoril na izredno težko pridobivanje finančnih sredstev, zmanjševanje le-teh s strani FIHA ter 100% povečanje sredstev, ki jih mora naša podružnica namenjati za delovanje društva na državni ravni. Zato je plan za leto 2014 finančno skromnejši, vendar pa dejavnosti ne nameravamo krčiti, pač pa bomo izvedli vse dosedanje projekte. Predsednik je pohvalil tudi svoje sodelavke v predsedstvu in se jim zahvalil za prizadevnost in kooperativnost.

Skupščino je vodila ga. Breda Kojc, ki nam je pripravila tudi zanimivo predavanje o evropski in državni zakonodaji glede pravic bolnikov s celiakijo, še zlasti otrok. Opozorila nas je tudi na nekatere nesprejemljive ali vsaj sporne usmeritve v evropski jurisdikciji.

Gospe Kojc se za brezhibno vodenje skupščine in izvedbo predavanja iskreno zahvaljujemo, vsem našim članom in članicam pa želimo čimprejšnjo odpravo škode in nevšečnosti zaradi naravne ujme, ki je marsikoga prizadela.