Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Rehabilitacija otrok in mladostnikov v Novigradu

1. DAN

Z malo zamude smo prispeli v letovišče Pineta. Takoj smo odšli na kosilo, zatem pa smo se namestili po sobah in razpakirali. Ob tretji uri smo odšli na plažo, kjer smo bili do večerje. Po njej pa smo se na zabavnem večeru predstavili in spoznali.

Slike današnjega in ostalih dni si lahko ogledate na tej povezavi.

2. DAN

Dan smo pričeli z jutranjo telovadbo, potem pa smo odšli na zajtrk. Temu je sledilo kopanje v morju, pred kosilom pa smo imeli še otvoritev knjižnice. Začetek popoldneva smo izkoristili za izdelovanje zapestnic in ostalega nakita ter za igranje odbojke in nogometa. Nato smo ponovno odšli na plažo. Po nekaj urah kopanja je sledila večerja, po njej pa večerni program. Ta dan smo se frizirali. 22 skupin je imelo 45 minut časa za izdelavo najboljše pričeske, za tem pa je sledila predstavitev. Zaključek dneva smo preživeli še ob glasbi in plesu.

Slike drugega dne se že nalagajo tu, vendar imamo velike težave z internetom.

3. DAN

Tretji dan smo se prebudili v oblačno jutro, vendar je bil urnik v dopoldnevu nespremenjen. Najprej smo šli na telovadbo, nato zajtrk, za tem pa na plažo iz katere smo se zaradi dežja predčasno vrnili. Sledilo je kosilo, po njem pa smo imeli predavanje o celiakiji. Ob četrti uri je bil krst novih vzgojiteljev. Medse smo sprejeli kar 8 novih. Med krstom so se oblaki razkadili in posijalo je sonce. Po krstu je bila večerja. Večer smo preživeli v družbi sosednje kolonije, imeli pa smo impro ligo, ki jo je uprizorilo pet kranjčanov.

Slike so na voljo na tej povezavi.

4. DAN

Dan je potekal povsem običajno. Najprej telovadba (tek ali aerobika), nato zajtrk, za njim pa kopanje, pri katerem smo našli tudi eno veliko školjko, prikazano na sliki. Po kosilu smo imeli izdelovanje poletnih torb za na plažo. Po večerji smo odšli v mesto.

Slike so že naložene tukaj.

5. DAN

Tudi prvi del tega dneva je potekal običajno. Jutranja telovadba, zajtrk, za tem pa kopanje. Po kosilu pa smo imeli slikanje. Slikali smo se po skupinah ter vsi skupaj.

Slike so posebaj naložene in si jih lahko ogledate tu.

Po slikanju smo ponovno odšli na plažo, po večerji pa je sledil filmski večer. Mlajši so si ogledali risanko, starejši pa komedijo.

Slike današnjega dne si lahko ogledate tukaj.

6. DAN

Tudi ta dan je potekal normalno po urniku. Po kosilu so otroci imeli delavnico, v kateri so spoznavali in utrjevali svoje znanje o celiakiji. Ob koncu delavnice pa so se lotili ustvarjanja s plastelinom. Zvečer smo imeli ples v maskah. Vsi smo se našemili nato pa še predstavili ostalim. Ob koncu pa smo za nagrado dobili kokice ter zaplesali različne plese.

Slike 6. dneva so že dostopne tu.

7. DAN

Ta dan je bil povsem običajen. Za delavnice po kosilu smo izdelovali vlitke iz mavca, ki smo jih za tem okrasili in pobarvali. Zvečer pa smo imeli športne igre. Otroci so tekmovali med seboj v različnih športih in zabavnih igrah.

Slike so na voljo tukaj.

8. DAN

Osmi dan je potekal običajno po urniku. Najprej telovadba, za tem zajtrk, nato pa odhod na plažo. Starejše skupine so v tem času nabrale bambus in naredile indijanski šotor za mlajše. Po tem smo odšli na kosilo, na kar so sledile delavnice. Izdelovali smo zapestnice ter barvali pobarvanke. Sledil je odhod na plažo. Vzgojitel Matej je s svojo potapljaško opremo uspel ujeti dva klobučnjaka, katera smo si lahko natančno ogledali. Prišel je čas in odšli smo na večerjo, po njej pa smo imeli zabavni večer: Pokaži kaj znaš. Udeleženci so predstavili svoj talent v petju, plesu in lutkovni predstavi. Po koncu predstavitev je bila na sporedu poroka. Poročila sta se dva para: Art in Vita ter Maks in Anja. Po njej je sledil njun prvi ples ter sprehod ob svečkah. Večer smo sklenili s pogostitvijo nato pa smo odšli spat.

Slike si lahko ogledate tu.

9. DAN

Ta dan smo se zbudili v deževno jutro, zato smo imeli povsem drugačen urnik. Le nekatri pogumneži so si upali iti v razburkano morje, ostali pa smo natančno pospravili naše sobe in zložili stvari. Po kosilu smo preostanek dneva preživeli s sosednjo kolonijo. Najprej smo z njimi gledali risanko, po večerji pa smo z njimi imeli izbor za misss in mistra pinete 2013. Večer smo zaključili z izborom zmagovalcev.

Slike si lahko ogledate tu.

10. DAN

Vreme se je izboljšalo, morje pa je še vedno ostalo hladno, zato smo tudi ta dan imeli spremenjen urnik. Po zajtrku smo imeli tekmo v odbojki s sosednjo kolonijo najprej udeleženci, nato pa vzgojitelji. Obe tekmi smo zmagali. Ostali so ta čas navijali, najplajši pa so se odšli igrat na igrala. Popoldne po kosilu in počitku smo odšli nekateri z vlakcem, drugi peš v mesto. Tam smo najprej malo pohajkovali, nato pa smo se vsedli na ladjico in z njo odpluli na dve urno vožnjo do Rovinja. Na ladji smo ob mirnem plutju imeli večerjo, ki jo je za nas pripravil kuhar. Ob povratku smo se ustavili še v luna parku, za tem pa smo odšli domov. Ker je bila ura že veliko smo odšli takoj spat.

Slike so na voljo tu.

11. DAN

Ker se je vreme že izboljšalo in morje vsaj malo segrelo, smo ta dan preživeli po starem urniku. Po bujenju smo imeli najprej sprehod, na to pa smo odšli na zajtrk. Po tem smo odšli na plažo. Po kosilu pa smo namesto delavnic imeli peko kruha z gospo Majdo Jurše. Recept boste lahko našli med slikami. Po peki pa smo ponovno odšli na plažo. Zvečer pa smo namesto običajne večerje imeli piknik na plaži. Večje skupine so imele tudi nočno kopanje. Čas je hitro minil ob spremljavi glasbe, nato pa smo morali oditi spat.

Slike so naložene na tem naslovu.