Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Rehabilitacija otrok in mladostnikov v organizaciji SDC (Debeli rtič, 4.-14.8.2024) – priprave v polnem teku

V Slovenskemu društvu za celiakijo (SDC) smo ponosni na prav vsako od naših aktivnosti, a velja izpostaviti eno izmed največjih – Rehabilitacijo otrok in mladostnikov, ki jo zadnja leta izvajamo na Debelem rtiču in se je udeležuje več kot 100 otrok s celiakijo iz celotne Slovenije. To aktivnost izvajamo že več kot dve desetletji, vedno v krajih ob morju in smo tako letovanje na morju doslej omogočili več kot 2000 otrokom in mladostnikom s celiakijo. Prepričani smo, da so ravno kraji ob morju, zaradi odličnih klimatskih razmer, najbolj primerni za izboljšanje in krepitev zdravja otrok in mladostnikov.

Vodja projekta je naša dolgoletna članica Maja Piskernik.

Že 30.12.2023 smo sporočili in tudi objavili v kategoriji prihajajočih dogodkov termin letovanja v letu 2024, in sicer se bomo na Debelem rtiču ponovno družili v terminu 4.-14.8.2024. Dragi otroci, mladostniki in seveda tudi starši, prepričani smo, da ste si navedeni termin že zabeležili v vaših koledarjih.

Priprave na obnovitveno rehabilitacijo otrok in mladostnikov 2024 so v polnem teku in v drugi polovici maja boste prejeli vabila s prijavnico. Seveda bo tudi vse objavljeno na naših spletnih kanalih:

Dnevnik dogagajanja in fotografije lanske rehabilitacije otrok in mladostnikov najdete tukaj: