Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Ribnica na Pohorju je znova gostila Zimsko športni dan SDC

Tako kot smo lansko leto obljubili, smo na Slovenski kulturni praznik Korošci na Ribnici na Pohorju pripravili 9. zimski športni dan SDC. Prejšnji dan smo pripravili pakete za nagrajence in nekaj malega tudi za vse bolnike – člane SDC. Dogodka se je udeležilo 100 članov, 86 svojcev in 6 sponzorjev. Veleslalomsko tekmo je zopet pripravilo Športno društvo Ribnica na Pohorju, ki se je potrudilo tudi z medaljami in vso ostalo organizacijo. Prav tako smo se lani dogovorili z g. Janijem Muhičem (POP TV) in g. Alešem Kirnom (Radio KRKA) za sodelovanje, saj sta kot profesionalca odlično predstavila vse tekmovalce v vseh kategorijah in komentirala na prav posebno hudomušen način. Odlično vzdušje je potekalo tudi med »tekmovanjem s pležuhi«, saj smo ocenjevali bolj umetniški vtis kot hitrost. Med samo prireditvijo smo imeli degustacijo Schärovih izdelkov, opravili pa smo tudi cca. 100 hitrih testov za celiakijo, kjer smo ugotovili en pozitiven test.

Ker smo letos zamenjali glavnega sponzorja je prehodni pokal Schär osvojila podružnica Celje. Ob tako številčni udeležbi smo navijali za vse tekmovalce, saj je moto: NI VAŽNO ZMAGOVATI, AMPAK SODELOVATI – še vedno aktualen. Kot se za kulturni praznik spodobi, so nam otroci tudi zapeli in deklamirali zdravljico. Nagrade, ki so nam jih prispevali naši sponzorji smo razdelili med vse člane in seveda med vztrajne tekmovalce, tako v veleslalomu, kot »pležuharji«, ki so nasmejali številne gledalce.

Pred kosilom smo v lepem sončnem vremenu in odličnem vzdušju pripravili razglasitev in podelitev nagrad, medalj in prehodnega Schärovega pokala. Na koncu je sledila zahvala vsem sponzorjem, organizatorjem in vsem, ki so se trudili za nas in seveda povabilo na naslednji jubilejni 10. Zimski športni dan SDC, ki se zopet lahko zgodi na tem koncu Pohorja in Slovenije tudi v okviru mednarodnega sodelovanja.

Zahvaljujemo se vsem donatorjem, ki so nam pomagali: Dr. Schär, Prema d.o.o., Vzajemni d.v.z., Spar d.o.o., BSH hišni aparati d.o.o., Občina Ribnica na Pohorju, Vabo d.o.o., Ribniško Pohorje Rikom d.o.o.- apartmaji Sitar, Studio moderna d.o.o. in mnogim drugim.

Matjaž Gruber
Predsednik SDC, Podružnice za Koroško