Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Sacher torta

Sestavine:

30g brezglutenske moke
6jajc
170g sladkorja
130g jedilne čokolade
1 čokoladni puding (prah)
150g masla ali margarine
1 pecilni
1/2 žličke sode bikarbone

Postopek:

Margarino penasto stepaš, dodaš rumenjake in 1/2 sladkorja, stepaš do penastega; nato dodaš stopljeno čokolado, moko s pecilnim, sodo in puding v prahu. Na koncu postopoma dodajaš sneg iz beljakov (stepeš ga s preostalo polovico sladkorja), narahlo ga vmešaš v penasto maso. Vlij v okrogel pekač (cca 28 cm). Pečeš na 180 stopinj C -45 minut. Ohlajeno sladico prerežeš in nadevaš z marelično marmelado. Torto premažeš z marmelado in preliješ s čokolado.

Za čokoladni obliv potrebuješ 100g jedilne čokolade in 50g margarine- segrevaš v loncu nad paro, da se stopi)