Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

SDC Pomurje na gledališki predstavi

V sklopu aktivnosti ob koncu leta, so si članice in člani podružnice Slovenskega društva za celiakijo Pomurje v sredo, 22.11.2023, v Murski Soboti, ogledali gledališko predstavo Vinka Möderndorferja Podnajemnik, v izvedbi KUD Tišina.

V sklopu druženja so bile tudi začrtane aktivnosti za leto 2024.

O gledališki predstavi:

Režija: Bernard Kranjec

Igrajo: Andrej Žilavec, Nataša Kuhar, Bernard Kranjec, Karen Kranjec, Jožef Števanec, Tadeja Pavlinjek, Uroš Žilavec, Vinko Gajšt, Anton Omar

V središču zgodbe je povprečna slovenska družina Novakovih, ki po spletu okoliščin pridobi nepričakovano večje premoženje, vendar z manjšo »napakico«. V prizadevanju za ohranitev in oplemenitenje pridobljenega bogastva družina skozi komične dogodivščine krmari med moralnimi načeli in pohlepom. V zgodbo se poleg Novakovih vključujejo liki, ki nastavljajo ogledalo tipičnim predstavnikom novodobne družbene elite. Nauk komedije Podnajemnik osvetljuje nesmisle in bizarnosti, ki jih ljudje počnejo v svojih nenehnih prizadevanjih za kopičenje premoženja. Zdi se, da samo glavni lik zgodbe, železničar Pepi, ki je napaka sistema, ohranja stik z realnostjo ne glede na spreminjajoče se družbene ureditve.