Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Rehabilitacija otrok in mladostnikov

Rehabilitacija otrok in mladostnikov sodi med pomembnejše aktivnosti društva. Prav tako sodi med projekte, ki jih izvajamo najdlje – skoraj od ustanovitve društva. V vseh letih izvajanja programa smo na rehabilitacijo (na morje) peljali več kot 2000 otrok in mladostnikov s celiakijo. Rehabilitacije so organizirane na takšnih lokacijah, ki so primerne za izboljšanje in krepitev zdravja otrok in mladostnikov – vse rehabilitacije smo tako izvedli v obmorskih krajih, saj so tam za otroke in mladostnike odlične klimatske razmere, ki pozitivno vplivajo na zdravje in počutje.

Rehabilitacija otrok in mladostnikov poteka pod pedagoškim vodstvom in pod vodstvom več kot 10-ih vzgojiteljev (odvisno od števila prijavljenih otrok). Rehabilitacije, ki poteka 10 dni se lahko udeležijo bolniki s celiakijo (potrjena diagnoza) v starosti od 5 do 18 let. Izbor udeležencev izvede za ta namen posebej imenovana triažna komisija v sodelovanju z UKC.

Program Rehabilitacije otrok in mladostnikov podpira tudi Zavod za zdravstveno zavarovanje in Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij.

Predviden termin izvedbe programa: 10 dni v mesecu avgustu.

Vodja projekta pri SDC je Maja Piskernik.

Gallery