Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Slovensko društvo za celiakijo tudi na 30. pohodu po Jurčičevi poti na Dolenjskem

Jubilejni 30. pohod po Jurčičevi poti bo potekal v soboto, 2. marca 2024, s startom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore. Pohodniki se bodo že v Višnji Gori lahko ustavili pri Hiši kranjske čebele, ki bo postregla tudi z medenim okrepčilom, nato pa jih bo pot vodila mimo starega gradu grofov Višnjegorskih čez Polževo, vse do Jurčičeve rojstne Muljave. Tisti z največ energije bodo lahko pot podaljšali vse do Krke.

30. Pohod po Jurčičevi poti bo posvečen 180-letnici rojstva pisatelja Josipa Jurčiča, zato bodo pohodniki znova lahko spoznavali pisateljevo življenjsko in pisateljsko pot.

Na približno 12 kilometrov dolgi poti bodo domača turistična, kulturna in gasilska društva skrbela za dobro počutje in okrepčilo, še posebej veselo pa bo na zaključni prireditvi na Jurčičevi domačiji.

Na stojnici v neposredni bližini lokacije zaključne prireditve se bo predstavilo tudi Slovensko društvo za celiakijo, naša članica in vodja slaščičarne Aurora Simona Dimovska z ekipo pa bo poskrbela za 100% varne brezglutenske mini krofke z različnimi prelivi ter za zeliščni čaj. Vabljeni.

Na dogodek se lahko odpravite tudi brezplačno z vlakom. Vabljeni.