Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

[Spletna šola celiakije, 14.5.2024] Vabilo: predavanje gastroenterologa Darka Siuke – Klinična obravnava odraslih bolnikov s celiakijo

V Slovenskemu društvu za celiakijo “Izobražujemo. Združujemo. Pomagamo.” že od 1998 in v želji, da članstvu in zainteresirani javnosti ponudimo kar največ aktivnosti in možnosti izobraževanja, nadaljujemo s spletno šolo celiakije, v okviru katere bodo podružnice Slovenskega društva za celiakijo organizirale spletno predavanje strokovnjakov na različnih področjih. Spletna šola celiakije bo potekala ob večerih in v krajši obliki (od 30 do 45 minut).

Spletno šolo celiakije tokrat organizira podružnica Slovenskega društva za celiakijo Pomurje, in sicer bo predaval asist. Darko Siuka, dr. med., spec. gastroenterologiije, o Klinični obravnavi odraslih bolnikov s celiakijo, in sicerv torek, 14.5.2024, ob 20. uri.

Prosimo za prijavo na priloženem obrazcu. Vsi prijavljeni, boste eno uro pred samim predavanjem po elektronski pošti prejeli povezavo za vključitev na spletno predavanje.

O predavatelju: Darko Siuka se je po opravljeni specializaciji kot specialist gastroenterolog zaposlil na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo v UKC Ljubljana. Na doktorskem študiju smeri Biomedicina preučuje tematiko pankreatične eksokrine insuficience, v rednem delu pa med drugim obravnava številne gastroenterološke bolnike z različnimi boleznimi prebavil, med drugim tudi s celiakijo, funkcionalnimi motnjami prebavil in drugimi. Vseskozi opravlja tudi pedagoško delo na dodiplomskem študiju na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani.