Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Spomladanski izvod biltena Celiakija že na poti iz tiskarne

Z veseljemo sporočamo, da je izšel spomladanski izvod biltena Celiakija, ki ga Slovensko društvo za celiakijo izdaja vse od začetka – prvič je bilten izšel v decembru 1988.

2400 izvodov biltena je že natisnjenih in na poti na Pošto Slovenije – verjamemo in si želimo, da bo kar se da hitro tudi v vaših poštnih nabiralnikih.

Slovensko društvo za celiakijo se najlepše zahvaljuje uredniškemu odboru in vsem, ki ste pripravili prispevke za ta izvod biltena ter hkrati vabimo vse zainteresirane za sodelovanje pri ustvarjanju naslednje številke, ki bo izšla še to jesen. Vabljeni.

Na tem mesu z vami delimo uvodnik odgovorne urednice:

Dragi člani in članice,

v poletju od izdaje zadnje revije se je dogodilo veliko stvari. Ena izmed najpomembnejših je ta, da delo društva vidi in priznava tudi država. Predsednica društva Majda Jurše, danes bivša predsednica, je prejela vabilo na sprejem za predstavnice in predstavnike humanitarnih organizacij. Med izbranimi humanitarnimi organizacijami za sprejem
je bilo tudi naše – Slovensko društvo za celiakijo, na kar smo izredno ponosni.

Vesela sem, da je bilo podeljeno častno članstvo izr. prof. dr. Jerneju Dolinšku, dr. med., ki je svojo poslovno pot posvetil celiakiji, in tako s svojim znanjem ter raziskovanjem pripomogel k širjenju razumevanja bolezni v celotni Sloveniji. Hvala!

Na področju pridobivanja pravic za odrasle bolnike s celiakijo je društvo, še posebej vodja Komisije Jelena Orešnik skupaj z Zvezo organizacij pacientov Slovenije (ZOPS), izredno aktivno. Zato smo vam za to številko pripravili intervju z generalnim sekretarjem ZOPS-a Gregorjem Cuzakom, da vam še pobližje predstavimo ljudi, ki vam pomagajo.

V mesecu marcu je društvo na volilni skupščini izvršnega odbora izvolilo novega predsednika društva Mitjo Kozarja. Mitja je izredno aktiven na področju povezovanja in deljenja informacij. Za tokratno številko nas je povezal z Beloruskim društvom za Celiakijo, ki se predstavlja v biltenu. Ob tem pa vas vabim, da redno spremljate našo spletno stran in nam
sledite na spletnih kanalih FB in Twitter.


Prijetno branje vam želim,

Živa Kuliš