Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Tabor družin v Laškem

Veselo sporočamo, da smo v nedeljo (5. 3. 2023) zaključili s Taborom družin v Laškem, ki se ga je udeležilo 25 družin. Po dveh letih, ko zaradi epidemije Covid tabora ni bilo, smo ga letos že nestrpno pričakovali in bil je prava uspešnica!

Tabor je vključeval različne aktivnosti, med drugim kuharsko delavnico pod vodstvom Sanela (LaZania), na kateri smo se naučili pripraviti okusno pico Detroit-style in preste. Poleg tega smo poslušali strokovna predavanja, kot sta “Kdaj se otroku predpiše dieta brez glutena?” pripravljena s strani specializantke gastroenterologije Andreje Kauran in “Nasveti za lažje življenje brez glutena” podanih s strani magistre veterinarske medicine Jane Ačko.

Med večerjo pa se nam je pridružila tudi predsednica Slovenskega društva za celiakijo, gospa Janja Lesjak Štumpfl, in nas nagovorila z nekaj spodbudnimi besedami.

Vsi udeleženci tabora so bili navdušeni nad prehrano, ki so jo pripravili v restavraciji Thermane Laško. Ponudili so nam varno in okusno brezglutensko prehrano, ki je vključevala bogat ruski bife za zajtrk in večerjo, z dodatno možnostjo naročila brezglutenskega kosila.

Otroci so se na taboru veliko zabavali in si med seboj spletli nova prijateljstva, še posebej so uživali ob bazenih s toboganom.

Na koncu bi radi izrekli pohvale vsem, ki so sodelovali pri organizaciji tabora. Verjamemo, da se bomo naslednje leto spet videli v še večjem številu in z novimi navdušujočimi aktivnostmi!