Tečaj peke 30.november 2012
V petek, 30. novembra, je v popoldanskih urah v Miele centru na Brnčičevi cesti v Ljubljani potekal pod vodstvom gospe Majde Jurše tečaj peke in kuhanja. Kuhali in pekli smo različne jedi, ki jih lahko ponudimo v prihajajočem prazničnem času. Poleg pravega dišečega, hrustljavega kruha smo pripravljali tudi mesne jedi kot so puranji zrezki s suhimi slivami, škofovska jajca ter mleta pečenka s sirovo skorjico. Zraven se zelo dobro podata solata z ajdovo kašo ali zeljnata solata. Tudi sladice niso manjkale. Naredili smo kremne rezine, pečena jajca, marmorni kolač, linško pecivo in seveda praznične potice z orehovim, pehtranovim in skutinim navedom. Jedi smo pripravljali v manjših skupinicah in ga. Jurše je pri vsaki preverila pripravo jedi, pomagala in zraven povedala veliko uporabnih nasvetov. Poleg kuharskih nasvetov je pokazala tudi kako jih lepo okrasiti, da so pripravljene jedi izgledale res praznično.
Jedi so bile privlačne na pogled in zelo okusne, tako na koncu za potico skoraj ni bilo več prostora. Tečaj smo zaključili siti in z novimi idejami ter znanji v kuhanju brez glutena.