Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

V Naklem kar 2x pomladno sanjarjenje trebuščkov

V soboto, 6.4.2024, je podružnica Slovenskega društva za celiakijo za Gorenjsko (SDC Gorenjska), v prostorih Biotehničnega centra Naklo v Strahinju, pripravila kuharski delavnici z naslovom Pomladno sanjarjenje trebuščkov, in sicer ob 9. in ob 14. uri.

Kuharski delavnici je vodila Sanela Grabus, udeleženci pa so pripravili slani kolač z mletim mesom, pizza žepke, potico in presenečenje.

Na delavnicah so bile uporabljene izključno sestavine brez glutena in brez laktoze. 

Dogodka sta bila namenjena vsem generacijam. Tudi tokrat je mladino animirala animatorka Romana, ki je po dogodkih zapisala:

Prvi najtoplejši letošnji dan smo preživeli zelo razigrano in smejoče. Otroke sem popeljala v svet znanih, nekaterim še neznanih, starih tradicionalnih iger, kot so igre; ‘Zemljo krast’, ‘Podiranje križa’, ‘Usa usa usa sa’ ali skrajšano gumitvist. Ob tem smo dodobra razgibali telesa, razbremenili možgane in natrenirali trebušne mišice. Za sprostitev in ohladitev smo se podali v svet umetnosti, ustvarili pisane magnetke, škatlice in lončke. Vsak je tako lahko s sabo domov odnesel svoj izdelek ter lepe igrive spomine. Da pa se nismo le igrali igre ‘Kaj rad ješ’, smo pred koncem tudi zares napolnili želodčke z odlično pripravljenimi dobrotami izpod navodil mojstrice Sanele. Povzetek bi bil ‘prekrasen dan v odlični družbi’ in kmalu na snidenje.😊